graphics graphics graphics Go to Home page


Digibox voor Digitrax DCS-100 "Super Chief" centrale

balkje

Digibox Super Chief

De Digitrax DCS-100 Super Chief centrale heeft een kunststof schroefstrook aan de voorkant zitten. Deze strook is wel stevig maar het is duidelijk dat je hieraan ook niet te veel moet knoeien. Deze connector is namelijk direct op de printplaat gesoldeerd en deze kan maar beperkt tegen trekkrachten.

Daarom is ook hier gekozen voor een z.g.n. DigiBox. Een kist met daarin de centrale, de transformator, ruimte voor de handregelaar en alle kabels. Ook is de Digibox voorzien van alle aansluitpunten die noodzakelijk zijn voor gebruik als hoofd centrale.

De DigiBox is gemaakt van 9 mm berkenmultiplex. Dit type multiplex is licht en toch stevig. Ook is dit type multiplex standaard al mooi van uiterlijk en kan worden volstaan met blanke lak voor de afwerking.

De DigiBox heeft aansluitbussen voor het normale spoor, het programmeerspoor en vier aarddraden. Met de schakelaar is het programmeerspoor omschakelbaar tussen programmeren en normaal gebruik. Ideaal voor testdoeleinden, maar ook voor programeersporen die onderdeel van het sporenplan zijn. Er zitten twee loconet aansluitingen op en er is één aansluiting op de centrale vrij. De centrale is stevig vastgeschroefd met een houten beugel aan de box. Een deksel vereenvoudigt het transport. De deksel kan overigens met een figuurzaagklem aan de module worden bevestigd en zo als aflegplank worden gebruikt.

De digibox_super_chief dicht De digibox_super_chief aansluitingen De digibox_super_chief aansluitingen

De digibox_super_chief open De digibox_super_chief open

Top of page

balkje