graphics graphics graphics Go to Home page


Digibox voor Digitrax DCS-50 "Zephyr" centrale

balkje

Digibox Super Chief

De Digitrax DCS-50 Zephyr centrale heeft een kunststof schroefstrook aan de achterkant zitten. Deze strook is wel stevig maar het is duidelijk dat je hieraan ook niet te veel moet knoeien. Deze connector is namelijk direct op de printplaat gesoldeerd en deze kan maar beperkt tegen trekkrachten.

Daarom is ook hier gekozen voor een z.g.n. DigiBox. Een kist met daarin de centrale, de transformator, ruimte voor de handregelaar en alle kabels. Ook is de Digibox voorzien van alle aansluitpunten die noodzakelijk zijn voor gebruik als kleine centrale of booster.

De DigiBox is gemaakt van 9 mm berkenmultiplex. Dit type multiplex is licht en toch stevig. Ook is dit type multiplex standaard al mooi van uiterlijk en kan worden volstaan met blanke lak voor de afwerking.

De DigiBox heeft aansluitbussen voor het normale spoor, het programmeerspoor en een aarddraad. Door de schakelaar is het programmeerspoor omschakelbaar tussen programmeren en normaal gebruik. Ideaal voor testdoeleinden, maar ook voor programeersporen die onderdeel van het sporenplan zijn. Er zitten vier loconet aansluitingen op. De centrale is met klittenband aan de box bevestigd. Dit is geen probleem omdat de centrale niet zwaar is. Een deksel vereenvoudigt het transport. De deksel kan overigens met een figuurzaagklem aan de module worden bevestigd en zo als aflegplank worden gebruikt.

De digibox zephyr dicht De digibox zephyr aansluitingen links De digibox zephyr aansluitingen rechts

De digibox zephyr aansluitingen voor De digibox_zephyr open De digibox_zephyr open

Top of page

balkje