graphics graphics graphics Go to Home page


Digitrax UP5 handregelaar paneel

balkje

Voor het aansluiten van de handregelaars kan je gebruik maken van de eenvoudige telco T-stekkers met 3 x female aansluitingen of van een Digitrax UP5 aansluitpaneel. Het voordeel van de telco plug is de prijs (~ Euro 2,50) het voordeel van het Digitrax paneel is dat je over vijf aansluitingen beschikt die degelijker zijn. Ook is het mogelijk om de aangesloten regelaars apart te voeden wat weer een gunstig effect heeft op de belasting van het loconet.

De panelen kreeg ik pas vlak voor de Fremo bijeenkomst in Ede binnen en daarom koos ik ervoor om ze niet te verzinken in de module, maar ze er gewoon op te schroeven. Het nadeel is dan wel dat het paneel en de schroeven uitsteken. Hierdoor is op schade door haken groter en de module kan ook niet meer stabiel op zijn zijkant staan zonder steun van een kopschot of boot. Hier kwam ik overigens hardhandig achter bij het opbouwen in Ede. De Lone Tree Yard module viel namelijk hierdoor om waarbij de nodige bomen sneuvelden...

Op dat moment werd dus duidelijk dat ik ze dus wel in de zijkant moest wegwerken. Dit betekent echter dat naast het uitkappen van de zijkanten ook verzonken schroeven moesten worden gebruikt voor de montage. Gelukkig is het paneel van aluminium gemaakt, dus met een verzinkboor waren de gaten eenvoudig te verzinken Hierdoor zitten de panelen mooi in de zijkant verwerkt waardoor ze niet meer kunnen beschadigen en de module blijft weer stabiel op zijn zijkant staan.

UP5 paneel voor montage UP5 paneel voor inbouw Ingebouwd UP5 paneel

1) UP5 paneel voor montage

2) UP5 paneel voor inbouw

3) Ingebouwd UP5 paneel

Vezonken opening voor UP5 Verzonken UP5 paneel Verzonken UP5 paneel

4) Vezonken opening voor UP5

5) Verzonken UP5 paneel

6) Verzonken gemonteerd UP5 paneel

Top of page

balkje