graphics graphics graphics Go to Home page


Amerikaans rollend materiaal

balkje

Intro

Op een Amerikaanse baan rijdt natuurlijk het nodige aan Amerikaans materiaal. Op deze pagina zal ik een aantal exponenten uit het rollend materiaal voorstellen.

Top of page

balkje

Hood's Milk Express Reefer

Hood's Milk express reefer Detail kopzijde Detail draaistel

Deze wagen werd voor en na WW-II gebruikt voor het vervoeren van verwerkte melk. Omdat melk een kwetsbaar product is moest dat snel Ún koel gebeuren. Daarom zijn deze wagens voorzien van ijsbunkers aan de beide kopzijden (let op de luiken op het dak). Ook de draaistellen zijn speciaal. Dit type is gelijk aan wat voor personenwagens werd gebruikt. Dit had twee redenen. Het comfort, waardoor de glazen flessen minder snel braken, en de maximale snelheid. Want deze wagens reden heel vaak mee met een personentrein of worden via speciale hoge prioriteitstreinen vervoerd.

Dit model komt uit de Athearn Bluebox serie. Desondanks is het opmerkelijk fijn gedetaileerd. De verwering is redelijk eenvoudig gehouden. Eerst is de wagen licht ingewassen met een mengsel van zwart, wit en earth verdund met water en spiritus. Na droging is met drybrush techniek de wagen verder voorzien accenten met burnt sienna (roest) en earthcolor voor het stof effect. De draaistellen zijn eerst mat zwart gemaakt en daarna met earth en burnt sienna gedrybrushed.

Top of page

balkje